Hvad er Osteopati ? 

 

 Læs mere om følgende emner:

 Hvad er Osteopati?

 Hvad kan Osteopati gøre for dig?

 Hvad er Kraniosakral Terapi?

 Hvad koster det - og hvor er det?

 

 Tilbage til forsiden

Osteopati er en undersøgelses- og behandlingsform, der bygger på videnskabelige fag, som anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik, sygdomslære - og mange andre.

Behandlingen udføres med hænderne og består af ledmanipulation, udspænding og lokal afspænding af kroppens muskler, bindevæv, organer, samt det kranio-sakrale system. 

 

 

Osteopatisk behandling rettes især mod funktionelle problemer, men kan også bruges som supplement til den medicinske behandling hos lægen.

Organ behandling anvendes til at genskabe bevægelighed mellem organer i bug- og brysthulen.

Dette vil ofte vise sig at være en nødvendig forudsætning for efterfølgende at kunne gennemføre en effektiv behandling af smerter i skulder, arme, hofte, ryg og nakke.

 

 

 

Behandlingen er baseret på : 

- at kroppen er i stand til at helbrede sig selv og holde sig rask, hvis der bliver tilført tilstrækkeligt med næringsstoffer og ilt til cellerne - f.eks. vil spændinger, arvæv og låste led nedsætte den frie cirkulation.

 - at kroppens mange systemer: Bevægeapparat, ernæring, fordøjelse, cirkulation, nerve-, hormon-, affalds-, stress- og hvilesystem skal samarbejde og fungere i balance med hinanden, som en helhed.

- at alle kroppens dele skal kunne bevæge sig i forhold til hinanden. Bliver muligheden for bevægelse nedsat et sted, må andre områder  i kroppen kompensere.